^ Back to Top

kokchiro

 

Elk kamp opnieuw leven de kinderen zich uit.  En wanneer je veel energie gebruikt, dan eet je ook graag jouw buikje rond. Onze kokjes offeren graag een deel van hun vakantie en vrije tijd op om die hongerige magen te spijzen. 

Elke maaltijd is dan ook een heus festijn... er wordt gezongen... er wordt geraden naar de maaltijd en dan wordt er vooral veel geproefd en gegeten.  

Bikke bikke bik...

De onvolprezen leider van ons kookploeg is Kroko, ooit gedoopt als Dominiqe (maar wie zegt er dadde) Uiterlijk is hij de rust zelve, maar binnenin is het soms wat onrustiger.  Hij verenigt jong en minder jong en slaagt er in om iedereen eens iets anders te laten doen.  Zijn echtgenote Hilde (Hildegard van de Ruige Heide) staat hem bij met raad en daad en heeft de grote verantwoordelijkheid om het overleg op te kamp te openen en te sluiten. Een trolleke brengt regelmatig rust voor haar, al heeft ze op dat gebied wel een brede smaak.

Fredje heeft al een jarenlange carrière bij Chiro Pendoender.  Ooit lag hij aan de basis van purple friday hetgeen nu gelukkig tot het verleden behoort. Fredje houdt van patattenjassen en gasvuren. Hij kan zich opwinden als niet iedereen helpt bij het afdrogen, hetgeen met zijn humor duidelijk wel is gebeurd. Frederik, voor de intimi, heeft Chiro in zijn bloed stromen en maakt deel uit van het DNA van Chiro Pendoender.

Loes waagde ooit de sprong naar onze kookploeg en heeft zich dit nog geen dag beklaagd. Ze moet wel telkens wat wennen aan de losbandigheid, loslippigheid en loswinderigheid op kamp maar lacht dit gelukkig al weg. Ze kreeg de zware taak om de sauzen over te nemen van Caroline, maar doet dit met Hilde voortreffelijk. Dries volgde uiteraard zijn vrouwtje naar het Chirokamp en is al evenzeer content.  Hij kan overal ingezet worden in de keuken en is dan ook een graag geziene collega.  Op gepaste tijd laat hij het jeugdig zot ook nog eens los en vind je hem terug in een spel of op de paratocht.

Terwijl manlief zich uitleeft als VB komt Fien de kookploeg versterken. Ze is het rookmaatje van Fredje en het drinkmaatje van vele anderen. Heel sociaal ingesteld dus.  Fien is ook supervoorbereid en maakt een duidelijk plan op van kook- en kindertijd om dat plan vevolgens helemaal te negeren.

Barre, ooit op de wereld gekomen als Barbara, heeft ook een verleden in Chiro Pendoender, maar de golvende zee van het leven liet haar nu terug aanspoelen bij de kokjes. Spoelen doet ze graag met een wit wijntje.  Ze koestert het verleden door zich nu en dan nog eens volledig te laten gaan in een chiroactiviteit. Als nieuweling moet ze uiteraard een lange stage lopen waarbij haar karakter gevormd zal worden, haar geduld op de proef gesteld zal worden en waarbij de andere kokjes uiteraard meegenieten.

Tomptjen, in het dagelijkse leven Tom, wordt misschien nog het meest in twijfel getrokken als kokje. Je ziet hem dan ook overal.  Hij is de chef van de ajuinen, maar sinds het koningschap van Kroko is hij ook friturist en soms vleesbakker.  Hij schrijft ook het kampverhaal en verzorgt de dagelijkse blog op kamp.  Het laatste zal hij nooit meer doen tijdens de afwas van de macaroni! Als zingever verzorgt hij ook de bezinningen van onze chiro-afdeling.

Inloggen